Εθελοντικό Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο

 

allhlegyhΤο Εθελοντικό Κοινωνικό Ιατρείο - Φαρμακείο Αλεξανδρούπολης απευθύνεται σε άνεργους, άπορους και ανασφάλιστους συμπολίτες μας που βιώνουν, για διάφορους λόγους, αποκλεισμό από την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Η δράση του έχει ξεκινήσει από τον Απρίλιο του 2012 μετά από πρωτοβουλία του Γραφείου Εθελοντισμού του Δήμου Αλεξανδρούπολης, σε συνεργασία με  τον Ιατρικό και Φαρμακευτικό Σύλλογο Έβρου. Το Εθελοντικό Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο στεγάζεται στο πρώην κτίριο του Αθλητικού Οργανισμού Αλεξανδρούπολης στην οδό Τρωάδος, έναντι γηπέδου "Φώτη Κοσμά" και υποστηρίζεται ένθερμα από εθελοντές ιατρούς, νοσηλευτές, φαρμακοποιούς, μαίες και πολίτες.

Παρέχεται δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους συμπολίτες μας που είναι:

 • Άνεργοι χωρίς καμία ασφαλιστική κάλυψη
 • Άποροι
 • Άστεγοι

 με την προσκόμιση των παρακάτω δικαιολογητικών (προκειμένου να είναι εφικτή η έκδοση κάρτας δικαιούχου υγείας).

 


 

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ:

 1. Υπεύθυνη δήλωση - Αίτηση για χορήγηση κάρτας δικαιούχου κοινωνικού ιατρείου – φαρμακείου στην οποία δηλώνουν: α) την ημερομηνία διακοπής ασφάλισής τους και β) ότι είναι πλήρως ανασφάλιστοι και άνεργοι. Επίσης καλό είναι να προσκομιστεί και η βεβαίωση διακοπής της ασφάλισής τους από τον προηγούμενο ασφαλιστικό φορέα (φωτοτυπία της σελίδας του βιβλιαρίου υγείας που φαίνεται ότι έχει λήξει και δεν μπορεί να ανανεωθεί).
 2. Φωτοτυπία πρόσφατου εκκαθαριστικού σημειώματος από την εφορία (Το ετήσιο εισόδημα των δικαιούχων δεν πρέπει να ξεπερνά τα 8.000 ευρώ).
 3. Φωτοτυπία κάρτας ανεργίας
 4. Φωτοτυπία ταυτότητας
 5. Μία (1) φωτογραφία.

 


 

 

Επιπλέον στο Εθελοντικό Κοινωνικό Ιατρείο - Φαρμακείο Αλεξανδρούπολης γίνονται:

 • παραπομπές για εργαστηριακές εξετάσεις σε Ιατρεία και Ιατρικά Κέντρα εθελοντών ιατρών του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου
 • εμβολιασμοί παιδιών και εφήβων σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμού.

 

Όσοι έχουν φάρμακα και υγειονομικό υλικό που δε χρησιμοποιούν πλέον, μπορούν να συμμετάσχουν στην συγκεκριμένη δράση, ώστε να ενισχυθούν οι αδύναμοι συμπολίτες μας.


dialogi kathgoriopoihsh koinwnikou farmakeioΣύμφωνα με οδηγίες του Φαρμακευτικού Συλλόγου Έβρου, τα φάρμακα συλλέγονται είτε από τους φαρμακοποιούς στα ειδικά κυτία του Κοινωνικού Φαρμακείου, που έχουν στα φαρμακεία τους, είτε μπορούν να τα φέρνουν οι συμπολίτες μας στο Κοινωνικό Φαρμακείο. Αμέσως μετά, ελέγχονται από εθελοντές φαρμακοποιούς, μέλη του Συλλόγου και γίνεται η διαλογή και η κατηγοριοποίησή τους.

Συλλέγεται κάθε φάρμακο που περισσεύει και δεν χρησιμοποιείται πλέον - απαραιτήτως μη ληγμένο - έστω και αν η συσκευασία είναι ανοικτή (ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΣΙΡΟΠΙΑ, ΕΙΣΠΝΕΟΜΕΝΑ, ΚΟΛΛΥΡΙΑ ΚΑΙ ΑΛΟΙΦΕΣ, ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΑ) και υγειονομικό υλικό.

 

Σχετικά με την προμήθεια φαρμάκων, το κοινωνικό φαρμακείο δέχεται οποιαδήποτε προσφορά από πολίτες, κοινωνικούς φορείς, οργανισμούς, φαρμακοβιομηχανίες, κ.ά. Εάν θέλετε να κάνετε δωρεά παρακαλούμε να προσέλθετε στα γραφεία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Έβρου τα οποία στεγάζονται στον ίδιο κτίριο με το Κοινωνικό Φαρμακείο (Δ/νση: Τέρμα Τρωάδος, έναντι γηπέδου Φώτη Κοσμά), καθημερινά από 8:30 μέχρι 16:30, τηλ. 255181020.

 

Δεν γίνονται δεκτά φάρμακα του ν. 3459/2006 (που χρειάζονται ειδική συνταγή με κόκκινη γραμμή).


 

 koinwnikofarmakeio2             koinwnikofarmakeio3

 

 

              

 

EDRA koinwnikoy farmakeiou alex map

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΙΑΤΡΕΙΟΥ:

Δευτέρα  πρωΐ: 10:00 – 13:00 (Χειρουργικό)

Τρίτη πρωΐ: 10:00 – 12:00 (Παιδιατρικό & Ψυχολογική Υποστήριξη)

Τετάρτη πρωΐ: 09:00 – 13:00 (Ιατρείο Γενικής Ιατρικής)

Τετάρτη απόγευμα: 18:00 (Κέντρο Προστασίας Μητρότητας)

Παρασκευή πρωΐ: 10:00 – 13:00 (Παιδιατρικό)

 

 

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ:

Δευτέρα - Παρασκευή πρωΐ: 10:00 – 13:00

Για διευκρινιστικές πληροφορίες:

Τηλ: 25510 88249 (Γραμματεία) και 2551088246 (Κοινωνικό Ιατρείο)

 

email: social@0573.syzefxis.gov.gr ή στη Γραμματεία